programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 presenteerde de Koorbiënnale 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkende tegelijk ook de grenzen van de koormuziek. Onderstaand het programma van 2017.

De volgende Koorbiënnale vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2019.
Begin 2019 zal meer informatie bekend zijn over het programma.

Woodbirds: muzikale wandeling op landgoed De Overplaats UITVERKOCHT

Uitvoerenden

Wishful Singing (Nederland)
Olga Vocal Ensemble (Nederland/IJsland)
Ensemble Dialogos (Frankrijk)

Toelichting

Het format van de Korennacht, één avond waarop het publiek per fiets of te voet verschillende concerten op bijzondere locaties bezoekt en tot slot samenkomt bij één gezamenlijk slotconcert, heeft zich bewezen als zeer geliefd bij het publiek. We vertalen dit naar een speciale editie in het bos. Gidsen begeleiden het publiek in twee kleinere groepen naar de concerten in het bos. Aan het einde komt het publiek samen voor een glas wijn en het tweede deel van de avond op een overdekt podium, met uitzicht op de bomen in de avondschemering.

In deze natuurlijke setting zingt Wishful Singing oeroude Gregoriaanse liederen, presenteren de heren van het Olga Vocal Ensemble een programma met natuurmuziek uit Scandinavië en beluisteren we als finale het Ensemble Dialogos met het 11e eeuwse Keltische verhaal over de zoektocht van een bijna verloren man en zijn redding door de heilige Swithun.

In de grote tent en bij de concerten verspreid over het landgoed is voldoende zitplek op houten banken. Op de meest bijzondere plek waar één van de concerten plaatsvindt is het niet mogelijk banken te plaatsen. U kunt voor eigen comfort eventueel een kussentje meenemen zodat u in het gras kunt zitten. 
Tip: neem anti-muggenmelk en een extra trui mee. Bij regen vinden alle concerten plaats in de grote tent.

EXTRA's:
- Voorafgaand aan het concert van 19.45 - 20.15 uur is er de mogelijkheid om op natuurexcursie te gaan over het landgoed.
- Na afloop van het concert is er een Meet & Greet met alle zangers in en rondom de tent.

In verband met de bos/duinwandeling is dit concert niet toegankelijk voor rolstoelen.

Praktische informatie Landgoed De Overplaats:
Voor de concerten op Landgoed De Overplaats kunt u uw auto parkeren op de grote parkeerplaats van Speeltuin Linnaeushof. Het adres van deze parkeerplaats is Glipperweg 4C, Heemstede (grens Bennebroek). Aan de overkant van de parkeerplaats is de (wandel)ingang naar De Overplaats. Fietsers kunnen ook hun fiets parkeren op de parkeerplaats van Linnaeushof. Verzamelpunt is de ingang landgoed De Overplaats, recht tegenover de parkeerplaats van Linnaeushof. Vanaf hier wordt u begeleid door gidsen naar landgoed De Overplaats.

De ingang vanaf de Herenweg naar de Overplaats is gesloten vanwege wegwerkzaamheden aan de provinciale weg N208 vanaf Bennebroek richting Heemstede.

Gezamenlijk fietsen vanuit Haarlem naar landgoed De Overplaats:
Voor wie niet weet waar de Overplaats ligt, of het gewoon gezellig vindt om samen te fietsen naar de Overplaats is er de mogelijkheid om gezamenlijk onder begeleiding van een gids vanaf Haarlem Centrum naar Landgoed De Overplaats te fietsen.
Verzamelpunt: Houtplein, bij ABNAMRO kantoor
Vertrektijden:
do 6 juli - 19.30 uur
vr 7 juli - 19.30 uur voor wie direct naar concert wil (wilt u mee met de boswandeling van 19.45-20.15 uur dan kunt u op eigen gelegenheid naar de Overplaats gaan)
za 8 juli - 9.00 uur

Media