Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 presenteerde de Koorbiënnale 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkende tegelijk ook de grenzen van de koormuziek. Onderstaand het programma van 2017.

De volgende Koorbiënnale vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2019.
Begin 2019 zal meer informatie bekend zijn over het programma.

Woodbirds: Voces8

Uitvoerenden

Voces8

Programma

Benjamin Britten – Choral Dances from Gloriana
Felix Mendelssohn – Denn er hat seinen Engeln befohlen über dir
Anoniem – Maria durch ein Dornwald ging – trad. arr. Stefan Claas
Sergei Rachmaninov – Bogoroditse Devo
Claudio Monteverdi – Zes Madrigalen uit Lagrime D’Amante al Sepolcro Dell’Amata
O Waly Waly – Trad. arr. Guy Turner
Shenandoah – Trad. arr. Thomas Hewitt Jones
Kate Rusby – Underneath the Stars
Nat King’ Cole – The Buzzard and Monkey Song
Simon and Garfunkel – The Sound of Silence
Van Morrison – Moondance

Toelichting

Liederen over natuur, liefde en tijd

Voces8 - al overal geweest, van Sydney tot Los Angeles en nu eindelijk bij de Haarlemse Koorbiënnale. Het fenomenale Britse ensemble Voces8 is goedbeschouwd een soort liefdesbaby van het Nederlands Kamerkoor en The King’s Singers, in elk geval een spannende mix daarvan. Dromerige koormuziek en tedere madrigalen worden afgewisseld met krachtige klassiekers op een wijze waar alleen Engelsen het patent op lijken te hebben.

Het jonge ensemble bestaat een kleine tien jaar, een periode waarin het bijna continu op tournee is geweest door Amerika, Europa en Azië. Hun aanpak en performance is uitermate fris, hun videoclips kunnen wedijveren met het beste wat op YouTube te vinden is. Speciaal voor Woodbirds storten de Engelsen zich midden in de natuur op songs uit hun vaderland over natuur, liefde en de verstilde tijd.

In de tent is voldoende zitplek op houten banken. Voor eigen comfort kunt u eventueel een kussentje en/of deken meenemen.
Tip: neem anti-muggenmelk en een extra trui mee. Bij regen vindt het concert gewoon plaats in de tent.

EXTRA's:
- Na het concert is er tijd voor een glas wijn en voor wie wil een wandeling met de boswachter door het schemerbos om de uilen te horen in de late avond. 
- Er is ook een Meet & Greet na afloop van het concert met de zangers van Voces8 in en rondom de tent.

Praktische informatie Landgoed De Overplaats:

Voor de concerten op Landgoed De Overplaats kunt u uw auto parkeren op de grote parkeerplaats van Speeltuin Linnaeushof. Het adres van deze parkeerplaats is Glipperweg 4C, Heemstede (grens Bennebroek). Aan de overkant van de parkeerplaats is de (wandel)ingang naar De Overplaats. Fietsers kunnen ook hun fiets parkeren op de parkeerplaats van Linnaeushof. Verzamelpunt is de ingang landgoed De Overplaats, recht tegenover de parkeerplaats van Linnaeushof. Vanaf hier wordt u begeleid door gidsen naar landgoed De Overplaats.

De ingang vanaf de Herenweg naar de Overplaats is gesloten vanwege wegwerkzaamheden aan de provinciale weg N208 vanaf Bennebroek richting Heemstede.

Gezamenlijk fietsen vanuit Haarlem naar landgoed De Overplaats:
Voor wie niet weet waar de Overplaats ligt, of het gewoon gezellig vindt om samen te fietsen naar de Overplaats is er de mogelijkheid om gezamenlijk onder begeleiding van een gids vanaf Haarlem Centrum naar Landgoed De Overplaats te fietsen.
Verzamelpunt: Houtplein, bij ABNAMRO kantoor
Vertrektijden:
do 6 juli - 19.30 uur
vr 7 juli - 19.30 uur voor wie direct naar concert wil (wilt u mee met de boswandeling van 19.45-20.15 uur dan kunt u op eigen gelegenheid naar de Overplaats gaan)
za 8 juli - 9.00 uur

Media