programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 presenteerde de Koorbiënnale 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkende tegelijk ook de grenzen van de koormuziek. Onderstaand het programma van 2017.

De volgende Koorbiënnale vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2019.
Begin 2019 zal meer informatie bekend zijn over het programma.

Afsluiting Hofjesconcerten: The Gents

Uitvoerenden

The Gents

Toelichting

The Gents
Weergaloze interpretaties

Als sluitstuk van de Hofjesconcerten geeft het befaamde mannenkoor The Gents een gratis toegankelijk concert op de Oude Groenmarkt in Haarlem. Het uit 18 man bestaande ensemble onder leiding van de jonge dirigente Krista Audere behoort tot de vocale top van Nederland.

The Gents komen oorspronkelijk voort uit het Roder Jongenskoor. Dirigent Peter Dijkstra (nu chef dirigent van het Nederlands Kamerkoor) bracht de mannen in 1999 bij elkaar en was artistiek leider/dirigent tot 2007. Sindsdien is hij nog betrokken als vaste gastdirigent. Van 2008 tot en met 2014 stonden The Gents onder leiding van Béni Csillag. De jonge zangers zijn geliefd vanwege hun weergaloze interpretaties van uiteenlopend repertoire, van religieuze muziek uit de Renaissance tot en met arrangementen van eigentijdse jazz- en popsongs.


The Gents zijn op de zaterdagavond ook nog te bewonderen tijdens een concert aan het Spaarne, een bijzonder cadeau van de Koorbiënnale aan haar collega-festival het Spaarneconcert.

Media