Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 presenteerde de Koorbiënnale 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkende tegelijk ook de grenzen van de koormuziek. Onderstaand het programma van 2017.

De volgende Koorbiënnale vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2019.
Begin 2019 zal meer informatie bekend zijn over het programma.

Huelgas Ensemble

Uitvoerenden

Huelgas Ensemble

Dirigent

Paul Van Nevel

Programma

Werken van Matheus de Sancto Johanne, Jacob Clement, Charles de Courbes, Alexander Agricola, Cipriano de Rore, Nicolas Gombert, Claude Le Jeune en Guillaume Costeley

Toelichting

Een Polyfoon Kaleidoscoop 1350 - 1600
Speurtocht naar de mooiste meerstemmige muziek

De bekende Belgische schrijver Geert van Istendael noemt dirigent Paul Van Nevel van het Huelgas Ensemble een soort Inspector Morse. Dit vanwege zijn niet aflatende speurwerk in bibliotheken en archieven naar de mooiste en steeds weer nieuwe onbekende polyfone muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. 

Het Huelgas Ensemble verrast al meer dan 30 jaar het publiek wereldwijd met dit nieuw gevonden repertoire, inclusief perfecte, verrassend intens uitvoeringen. Ingetogen ontroering en een buitengewone helderheid zijn de handelsmerken van het Huelgas Ensemble.

Het ensemble keert tijdens de Koorbiënnale terug naar de natuurlijke habitat van de meerstemmige muziek, geschreven voor kathedralen. In de Grote of St. Bavokerk ervaart de luisteraar de wonderschone connectie tussen deze vocale ensemble-muziek en de imposante architectuur. Intieme minneliederen completeren deze kaleidoscoop.

Concert zonder pauze.

EXTRA's:
- Concertinleiding van 19.30-20.00 uur. Neil Wallace bevraagt Paul Van Nevel.
Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk om een Culinair Menu Stempels te reserveren.

Stempels, gevestigd in een historisch gebouw vlakbij de Philharmonie, is een gastvrije locatie waar u vooral gezellig en lekker kunt eten en drinken. U dineert in de gebouwen van de voormalige drukkerij Joh. Enschedé, waar lange tijd ons nationale papiergeld en voor veel landen de postzegels werden gedrukt. Een plek met een rijke historie, in stijl verbouwd tot een sfeervol, modern horecabedrijf, midden in het gezellige centrum van Haarlem.

Culinair Menu € 25 per persoon | v.a. 17.30 uur aan tafel.
Voorgerecht en hoofdgerecht, prijs is exclusief drank en concert
Reserveren: via theater-haarlem.nl bij uw kaarten of via 023 - 512 12 12. Reserveren is mogelijk tot 4 dagen van te voren.

Media