programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 presenteerde de Koorbiënnale 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkende tegelijk ook de grenzen van de koormuziek. Onderstaand het programma van 2017.

De volgende Koorbiënnale vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2019.
Begin 2019 zal meer informatie bekend zijn over het programma.

Openingsconcert Koorbiënnale UITVERKOCHT

Uitvoerenden

Latvian Radio Chamber Singers
Nationaal Gemengd Jeugdkoor

Dirigent

Sigvards Klava

Solist

Maurice Causey - choreografie, dans
Faizah Grootens, dans
Aymeric Aude, dans

Programma

Arvo Pärt – Solfeggio
John Cage – Four
Santa Ratnieçe – Horo horo hata hata
Kaija Saariaho – Tag des Jahrs
Arvo Pärt – Summa (Credo)
Ēriks Ešenvalds – Sunset: St Louis
Arvo Pärt – Da pace Domine

Toelichting

Mysterieuze zang en dans in betoverende kerk

Voor het openingsconcert van Koorbiënnale 9 worden a cappella zang, dans en architectuur samen gebracht in een doorlopende ‘happening’ van klank, beweging en ruimte. Het vermaarde 12-stemmige Latvian Radio Chamber Singers (het kleinere ensemble van leden van het Lets Radiokoor, dat zich uitsluitend over de nieuwe muziek ontfermt) gaat een spontane samenwerking aan met Maurice Causey. Deze alom bekende choreograaf en meester van de improvisatie zal, samen met twee andere dansers, een deel van het gezongen repertoire vergezellen met - volledig geïmproviseerde – dans.

De dansers gebruiken de immense oppervlakte van het schip van de oude St Bavo. Het publiek kijkt vanaf de vaste banken van de kerk. Net zoals de dansers verplaatsen de zangers zich herhaaldelijk gedurende dit concert, waardoor het publiek omringd wordt door klank en beweging. Het gekozen repertoire is een staalkaart van het mooiste en meest verstilde moderne repertoire: muziek van Arvo Pärt, John Cage, Ēriks Ešenvalds, Santa Ratnieçe, Kajja Saariaho en Jonathan Harvey.

Dit concert gaat om een ontmoeting, een spontane creatie, tussen meesters uit twee verschillende disciplines. Als startschot voor het festival, en als opmaat voor de toekomst van gemengde koorzang in Nederland, zal Sigvards Klava de 9de Internationale Koorbiënnale openen met een kort optreden van het recent opgerichte Nationaal Gemengd Jeugdkoor, bestaande uit jonge vrouwen en mannen vanaf 16 jaar. Zij zingen Scandinavische muziek rond het thema Midzomernacht.

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT. WELLICHT KOMEN ER OP DE AVOND ZELF NOG ENKELE KAARTEN IN DE VERKOOP.

EXTRA's:
- Na afloop van het concert is er een Meet & Greet met zangers en dansers in de Bavo.
- Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk om een Culinair Menu Stempels te reserveren. HET CULINAIR MENU STEMPELS IS UITVERKOCHT VOOR VRIJDAG 30 JUNI.

Stempels, gevestigd in een historisch gebouw vlakbij de Philharmonie, is een gastvrije locatie waar u vooral gezellig en lekker kunt eten en drinken. U dineert in de gebouwen van de voormalige drukkerij Joh. Enschedé, waar lange tijd ons nationale papiergeld en voor veel landen de postzegels werden gedrukt. Een plek met een rijke historie, in stijl verbouwd tot een sfeervol, modern horecabedrijf, midden in het gezellige centrum van Haarlem.

Culinair Menu € 25 per persoon | v.a. 17.30 uur aan tafel
Voorgerecht en hoofdgerecht; prijs is exclusief drank en concert
Reserveren: via theater-haarlem.nl bij uw kaarten of via 023 - 512 12 12. Reserveren is mogelijk tot 4 dagen van te voren.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Ambassade uit Letland.