Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

NIEUWS

Wishful Singing zong bij De Wereld Draait Door!

Geplaatst op 17 november 2017

Afgelopen Koorbiënnale zongen de dames nog tijdens de muzikale Woodbirdwandeling, stalen ze de kinderhartjes in het Familieconcert, coachten ze koren op de Kwartettendag en verleidden ze de heren van ensemble Amarcord in Ballroom Dreams.

Lees meer

Cappella Amsterdam wint Edison Klassiek

Geplaatst op 17 november 2017

De nieuwste CD Kanon Pokajanen met werk van de Estse componist Arvo Pärt gezongen door Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss krijgt de Edison Klassiek in de categorie ‘Het koor’. Een quote uit het juryrapport: “Kanon Pokajanen zit als gegoten in de kelen van Cappella Amsterdam. Dirigent Daniel Reuss en zijn zangers leveren een wereldprestatie.

Lees meer

Koorbiënnale trekt ruim 20.000 bezoekers

Geplaatst op 10 juli 2017

De Koorbiënnale (30 juni tot en met 9 juli 2017) heeft een recordaantal van ruim 20.000 bezoekers getrokken voor haar concerten in Haarlem, Heemstede en Amsterdam. Ook artistiek gezien is de 9e editie een hoogtepunt in de geschiedenis van de Koorbiënnale. Het thema Bos-Stad-Metropool was volgens de samenstellers de basis voor de meest avontuurlijke editie ooit.

Lees meer

Dagboekje van een Festivalkoor-alt

Geplaatst op 10 juli 2017

Damaris Kort zong in het Festivalkoor van de Koorbiënnale. Speciaal voor de site van ZINGmagazine maakte ze een festivaldagboekje van haar belevenissen. Afgelopen zondag 9 juli voerde het festivalkoor de Carmina Burana uit met Arthur en Lucas Jussen aan de piano.

 

Lees meer