Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

NIEUWS

Volop aandacht in de pers

Geplaatst op 4 juli 2017

Haarlems Dagblad kopte "Tien dagen lang vocale hoogstandjes bij Koorbiënnale." En in de recensie over het openingsconcert stond "Lost in space, waarmee de Koorbiënnale zijn negende editie opende, is geen concert meer, maar een totaalervaring. Geluid en beeld versmelten, de delen lossen op in een groter geheel."
Ook over het Nationaal Gemengd Jeugdkoor veel lof: "Het niveau van dit in 2011 opgerichte koor is onwaarschijnlijk hoog, zo blijkt ook vrijdag weer. Onder de bezielende leiding van Klava, die de groep voor de gelegenheid onder zijn vleugels heeft genomen, komen de ruim dertig koorleden los van de noten." Lees hier het hele artikel. 

Lees meer

"Waarom David Lang de Matthäus-Passion koppelt aan een sprookje"

Geplaatst op 4 juli 2017

Mooi artikel over David Lang en zijn Little Match Girl Passion geschreven door musicoloog Thea Derks.
Het concert vindt a.s. donderdag 6 juli plaats in het Muziekgebouw aan 't IJ. Hier meer informatie en kaartverkoop.
Het belooft weer een fantastisch concert te worden.

Lees meer

Magische momenten tijdens openingsweekend Koorbiënnale

Geplaatst op 4 juli 2017

EEN VERSLAG VAN ONZE FESTIVALREPORTER FRANK VAN DER SCHAAR:

Heel even liet dirigent Sigvards Klava zijn handen zakken, het was doodstil in de Bavo. Klava luisterde aandachtig naar het gebeier van de klokken boven hem, het was 21.00 uur. Het Nationaal Gemengd Jeugdkoor had net onder zijn leiding Virgencita van Arvo Pärt gezongen. Het leek of de klokken van de Bavo en Haarlem instemden met deze prachtuitvoering.

Foto's: Melle Meivogel

Lees meer

Haarlems Dagblad: "Koorbiënnale is totaalervaring"

Geplaatst op 3 juli 2017

Zowel in NRC Handelsblad als in Haarlems Dagblad vandaag prachtige recensies over het openingconcert en weekend van de Koorbiënnale.

Haarlems Dagblad:
"Lost in Space", waarmee de Koorbiënnale zijn negende editie opende, is geen concert meer, maar een totaalervaring. Geluid en beeld versmelten, de delen lossen op in een groter geheel."

Lees hier het hele artikel.

Lees meer