Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

NIEUWS

Cappella Amsterdam wint Edison Klassiek

Geplaatst op 17 november 2017

De nieuwste CD Kanon Pokajanen met werk van de Estse componist Arvo Pärt gezongen door Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss krijgt de Edison Klassiek in de categorie ‘Het koor’. Een quote uit het juryrapport: “Kanon Pokajanen zit als gegoten in de kelen van Cappella Amsterdam. Dirigent Daniel Reuss en zijn zangers leveren een wereldprestatie.

Lees meer

Koorbiënnale trekt ruim 20.000 bezoekers

Geplaatst op 10 juli 2017

De Koorbiënnale (30 juni tot en met 9 juli 2017) heeft een recordaantal van ruim 20.000 bezoekers getrokken voor haar concerten in Haarlem, Heemstede en Amsterdam. Ook artistiek gezien is de 9e editie een hoogtepunt in de geschiedenis van de Koorbiënnale. Het thema Bos-Stad-Metropool was volgens de samenstellers de basis voor de meest avontuurlijke editie ooit.

Lees meer

Dagboekje van een Festivalkoor-alt

Geplaatst op 10 juli 2017

Damaris Kort zong in het Festivalkoor van de Koorbiënnale. Speciaal voor de site van ZINGmagazine maakte ze een festivaldagboekje van haar belevenissen. Afgelopen zondag 9 juli voerde het festivalkoor de Carmina Burana uit met Arthur en Lucas Jussen aan de piano.

 

Lees meer

Volop aandacht in de pers

Geplaatst op 4 juli 2017

Haarlems Dagblad kopte "Tien dagen lang vocale hoogstandjes bij Koorbiënnale." En in de recensie over het openingsconcert stond "Lost in space, waarmee de Koorbiënnale zijn negende editie opende, is geen concert meer, maar een totaalervaring. Geluid en beeld versmelten, de delen lossen op in een groter geheel."
Ook over het Nationaal Gemengd Jeugdkoor veel lof: "Het niveau van dit in 2011 opgerichte koor is onwaarschijnlijk hoog, zo blijkt ook vrijdag weer. Onder de bezielende leiding van Klava, die de groep voor de gelegenheid onder zijn vleugels heeft genomen, komen de ruim dertig koorleden los van de noten." Lees hier het hele artikel. 

Lees meer