Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

NIEUWS

Koorbiënnale 2015 in beeld

Geplaatst op 28 maart 2016

De achtste editie van de Koorbiënnale was een groot succes!

Bekijk de foto's in onze Foto Gallerij.

Lees meer

Koorbiennale genomineerd voor Evenementenring

Geplaatst op 22 januari 2016

Het was een bruisende achtste editie van de Koorbiënnale in juni en juli 2015 met meer dan 15.000 bezoekers. Op vele plekken in Haarlem galmde en gonsde de koormuziek. Nog nooit hadden we zoveel bezoekers en waren de Hofjesconcerten populairder dan ooit. Naast de vele concerten hadden we veel deelnemers bij de workshops. De roemruchte fietstocht op een mooie zomeravond naar geheime locaties en het prachtige Human Requim waren mooie afsluiters van deze achtste editie van de Koorbiënnale.

We zien het dan ook als een enorm compliment dat de Koorbiënnale voor de tweede keer is genomineerd voor de Evenementenring.

Lees meer

Splash-mobs op de Amsterdamse Grachten

Geplaatst op 12 juli 2015

Op zaterdag 4 juli liet de Koorbiënnale zich horen in Amsterdam. Twee boten met afwisselend vier koren zongen vanuit de boot niets vermoedende toevallige voorbijgangers toe. Verwondering waar dat gezang nou toch vandaan kwam en ook enthousiast applaus was op vele plekken aan de Amsterdamse Grachten het gevolg.

 

Lees meer

Terugblik op bruisende en intieme momenten

Geplaatst op 6 juli 2015

‘Waarom zingen mensen samen?’ – zo vroeg het team van de Koorbiënnale zich af bij het samenstellen van deze achtste editie. De festivalbrochure gaf het antwoord: ‘Om hun levens te vieren, om hun doden te herdenken, om elkaar te verleiden of verhalen te vertellen’. Al deze aspecten kwamen de afgelopen twee weken uitgebreid aan bod op de mooiste binnen- en  buitenlocaties in een zonovergoten Haarlemse binnenstad.

Lees meer