Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws-item
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Nieuws overzicht

Maak kennis met Kristien Jansen

We presenteren de verschillende gezichten die zich inzetten voor de Koorbiënnale Haarlem, met als derde, onze zakelijk leider Kristien Jansen!

Wie ben je en wat is jouw rol bij de Koorbiënnale?
Mijn naam is Kristien Jansen en ik ben sinds 2005 zakelijk leider van het festival. Artistiek leider Neil Wallace en ik bedenken elke keer weer een nieuwe, onbekende en verrassende editie. En we zijn nog lang niet ‘uitbedacht’.

Wat betekent de Koorbiënnale voor jou?
De Koorbiënnale is voor mij de plek waar ik mijn liefde voor het zingen en voor de ensemblezang kwijt kan en kan vormgeven. Zingen is één van de fundamentele uitdrukkingsmiddelen van mensen, van betekenis in alle eeuwen en alle werelddelen (net als dans en taal), door te zingen bezingen en bevestigen mensen hun leven, met alles erop en eraan, samen en als persoon. En door alle tijden heen is daardoor wonderschone muziek ontstaan, die de moeite van het aanhoren meer dan waard is.

Naar welk concert zie jij het meest uit bij deze editie van de Koorbiënnale?
Ai, wat een vraag voor mij als organisator. Maar alla, ik kijk het meest uit naar Voces8, op 6 juli in de serie Woodbirds: De wind in de bomen en het pure vocale ensemble werken op topniveau. Zo’n groep die zijn publiek volstrekt meeneemt langs alle muzikale en vocale lijnen, vind ik heerlijk.

Geplaatst op 19 juni 2017