Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws-item
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Nieuws overzicht

Maak kennis met Floris Hurts

We presenteren de verschillende gezichten die zich inzetten voor de Koorbiënnale Haarlem, met als tweede, ons meest recente bestuurslid Floris Hurts!

Wie ben je en wat is jouw rol bij de Koorbiënnale?
Mijn naam is Floris Hurts en ik ben bestuurslid van de Koorbiënnale. In het bestuur houd ik me vooral bezig met de vraag hoe we de aantrekkingskracht van dit prachtige festival voor het publiek nog verder kunnen vergroten. De editie van 2017 is de eerste waarvan ik de hele voorbereiding als bestuurslid heb meegemaakt. Ik zie er enorm naar uit.

Wat betekent de Koorbiënnale voor jou?
Hoewel ik zelf niet zing, kan koormuziek mij enorm raken en ontroeren. Dit is één van de meest elementaire kunstvormen en nog steeds een heel krachtige vorm van expressie. Dat we met onze professionele en enorm betrokken organisatie zoveel talent en bijzondere uitvoeringen in onze stad – en dichtbij in Amsterdam – bij elkaar weten te krijgen, vind ik fantastisch.

Naar welk concert zie jij het meest uit bij deze editie van de Koorbiënnale?
Als ik naar het hele programma kijk vind ik het moeilijk kiezen. Het openings- en slotconcert zal ik zeker bijwonen. Maar het meest kijk ik uit naar Woodbirds, omdat dit onderdeel, buiten in een prachtig park, een totaalervaring biedt die nu voor het eerst in het programma is opgenomen. Als ook het weer een beetje meewerkt, wordt dit een unieke belevenis. Maar ook als het regent ga ik, want ook daarmee is rekening gehouden.

Geplaatst op 17 juni 2017