Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws-item
 • Organisatie
 • Pers
 • Met dank aan
 • Contact
Nieuws overzicht

Nieuw bij de Koorbiënnale: Woodbirds!

Midden in de natuur, op fietsafstand van Haarlem, ligt landgoed De Overplaats, een oud en uniek binnenduingebied, dat in beheer is bij Landschap Noord-Holland. Op het landgoed brengt de Koorbiënnale muziek en natuur bij elkaar.  Met zicht op de omgeving kan het publiek genieten van spannende locatieprojecten. Eeuwenoude klanken zijn van de partij, zoals volksmuziek uit IJsland en Gregoriaans of de tijdloze muziek van de Britse eilanden. Niet alle muziek is stokoud, maar alles is wel verstild, vanuit de tijdloosheid bedacht. En soms toch regelrechte swing.

 • De concerten vinden plaats in een speciaal daarvoor opgezette open tent en bij de muzikale wandeling ook letterlijk tussen de bomen. In de pauze of na afloop van het concert is er een glas wijn en een afsluitende wandeling met natuurgids voor wie wil.

  Woodbirds: do 6 juli Voces8
  Woodbirds: vr 7 juli Muzikale wandeling op landgoed De Overplaats
  Woodbirds: za 8 juli Familieconcert met Wishful Singing (5+)

  Praktische zaken rondom de Woodbirds concerten:
  Recht tegenover de parkeerplaats Linnaeushof is de (wandel)ingang naar Landgoed De Overplaats. Dit is tevens het verzamelpunt en de kassa. Vanaf hier wordt u begeleid door gidsen naar landgoed De Overplaats.

  Bij de avondconcerten is een uur voor aanvang het concert is de kassa geopend en bent u welkom op het landgoed en de concerttent die daar geplaatst is. Bij het familieconcert is dat een half uur van tevoren.

  Programmaboek à € 5 en tekstbladen indien aanwezig à € 1 zijn te koop bij de kassa en in de tent.

  In de grote tent is voldoende zitplek op houten banken. U kunt voor eigen comfort eventueel een kussentje of zitmatje meenemen.

  Tip: neem anti-muggenmelk en een extra trui mee.

  Bij regen vinden alle concerten plaats in de grote tent..

  Meet & Greet met de zangers na afloop van het concert in en rondom de tent.

  Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn voor late beslissers dan zijn deze te koop bij de ingang van het Landgoed.

  In verband met brandgevaar is roken niet toegestaan op landgoed De Overplaats.

  Er zijn toiletten aanwezig op het terrein.

Bereikbaarheid en parkeren Landgoed De Overplaats:
Voor de concerten op Landgoed De Overplaats kunt u uw auto parkeren op de grote parkeerplaats van Speeltuin Linnaeushof. Het adres van deze parkeerplaats is Glipperweg 4C, Heemstede (grens Bennebroek). Parkeren is bij de avondconcerten vrij, bij het familieconcert zijn de parkeerkosten € 5,50 en is de parkeerplaats vanaf 09,30 uur geopend. Fietsers kunnen ook hun fiets parkeren op de parkeerplaats van Linnaeushof.

De ingang vanaf de Herenweg naar de Overplaats is gesloten vanwege wegwerkzaamheden aan de provinciale weg N208 vanaf Bennebroek richting Heemstede.

Gezamenlijk fietsen vanuit Haarlem naar landgoed De Overplaats:
Voor wie niet weet waar de Overplaats ligt, of het gewoon gezellig vindt om samen te fietsen naar de Overplaats is er de mogelijkheid om gezamenlijk onder begeleiding van een gids vanaf Haarlem Centrum naar Landgoed De Overplaats te fietsen.
Verzamelpunt: Houtplein, bij ABNAMRO kantoor
Vertrektijden:
do 6 juli - 19.30 uur
vr 7 juli - 19.30 uur voor wie direct naar concert wil (wilt u mee met de boswandeling van 19.45-20.15 uur dan kunt u op eigen gelegenheid naar de Overplaats gaan)
za 8 juli - 9.00 uur

Ligging, route en parkeren Landgoed De Overplaats:
De ingang ligt aan de Glipperweg in Heemstede, tegenover de parkeerplaats van Speeltuin Linnaeushof.
Adres: Glipperweg 4c, 2104 AK Heemstede.
Per fiets goed bereikbaar.
Het is eenvoudig te vinden door de borden naar de Speeltuin Linnaeushof te volgen.
Parkeren (gratis op 6 en 7 juli) kan op het parkeerterrein van Linnaeushof.

Met openbaar vervoer:
Linnaeushof ligt aan de provinciale weg N208 (tussen Haarlem en Lisse). Vanaf station Haarlemof Leiden: Arriva bus 50. Halte Linnaeushof/Glipperweg.
Hierbij link naar bustijden.

 

Geplaatst op 17 mei 2017