Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws-item
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Nieuws overzicht

Volop aandacht in de pers

Haarlems Dagblad kopte "Tien dagen lang vocale hoogstandjes bij Koorbiënnale." En in de recensie over het openingsconcert stond "Lost in space, waarmee de Koorbiënnale zijn negende editie opende, is geen concert meer, maar een totaalervaring. Geluid en beeld versmelten, de delen lossen op in een groter geheel."
Ook over het Nationaal Gemengd Jeugdkoor veel lof: "Het niveau van dit in 2011 opgerichte koor is onwaarschijnlijk hoog, zo blijkt ook vrijdag weer. Onder de bezielende leiding van Klava, die de groep voor de gelegenheid onder zijn vleugels heeft genomen, komen de ruim dertig koorleden los van de noten." Lees hier het hele artikel. 

Ook NRC was positief over het voorprogramma door het Nationaal Gemengd Jeugdkoor: "De jonge zangers brachten uit het hoofd een Ests-Zweeds programma waarin de nadruk op psalmen en volksmuziek lag. De samenklank, vooral bij de cirkelopstelling op de centrale vloer, was prachtig, en het jonge koor zong opvallend dynamisch en responsief."

En verder bezocht de NRC-recensent ook de Hofjesconcerten: "Nederland is een korenland, bleek zaterdag weer eens tijdens de Hofjesconcerten. Deze Koorbiënnaletraditie is steevast populair, en het weer werkte mee. In pittoreske hofjes door de Haarlemse binnenstad boden tientallen geselecteerde amateurkoren in korte optredens een staalkaart van genres en stijlen. Het niveau was wisselend, maar over het algemeen behoorlijk, met aanstekelijk enthousiasme als gemene deler."
Lees hier het hele artikel van NRC. Lees hier het hele artikel van NRC Handelsblad.

De Volkskrant geeft 4 sterren: "Julia Wolfe, die met Anthracite Fields de Pulitzer Prize won, is een meesterlijke verhalenverteller. Wolfe's obsessief hamerende koperpulsen doen denken aan Louis Andriessen, een van haar leraren." Lees hier het hele artikel.

Geplaatst op 4 juli 2017