kwartettendag
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Kwartettendag

Kwartettendag 2017

Vele kleine koren en vocale ensembles schreven zich in voor deelname aan de Kwartettendag tijdens de afgelopen Koorbiënnale

Over de Kwartettendag
Als onderdeel van de afgelopen editie van de Koorbiënnale namen geoefende, vocale amateur-ensembles deel aan de Kwartettendag op zaterdag 1 juli 2017. Dit ging om kleine vocale trio’s, kwartetten, kwintetten etc. tot maximaal 12 zangers.

Leeraspecten
De Koorbiënnale heeft onder andere als doel om de interactie en kennisoverdracht te bevorderen tussen professionals en amateurs. Door samen met de zangdocent te oefenen wordt een leerzame dag geboden waarbij verdieping, aanscherping en fine-tuning van het eigen repertoire centraal staat.

De deelnemende ensembles leren door doen en luisteren over stemgebruik, ensembletechniek en ensembleklank, podiumpresentatie en interpretatie van repertoire. Met deze nieuwe kennis op zak krijgen de ensembles tijdens de Hofjesconcerten, de mogelijkheid om op een speciaal podium hun opgedane ervaring te delen met het publiek.

Of en op welke datum er in 2019 weer een Kwartettendag komt, is nu nog niet bekend. Inschrijven is dus nu nog niet mogelijk. Begin 2019 wordt via de nieuwsbrief de eventuele aanmelding voor de Kwartettendag gestart.

Dus wil je op de hoogte blijven van de Koorbiënnale Kwartettendag? 
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief; rechtsboven op deze pagina!