festivalkoor
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Festivalkoor

Koorbiënnale Festivalkoor

Over het Koorbiënnale Festivalkoor

Voor iedere editie van de Internationale Koorbiënnale Haarlem wordt er een Festivalkoor van goede amateurzangers samengesteld voortkomend uit audities. De Koorbiënnale wil graag amateurzangers de gelegenheid bieden om op hoog niveau een belangrijk werk in te studeren en uit te voeren.  Eerdere projecten waren onder andere Brahms Requiem, Spem in Alium van Tallis en de Tweede Symfonie van Mahler met het Boston Philharmonic Youth Orchestra onder leiding van Benjamin Zander. In 2015 werd onder leiding van Harry Christopher samen met The Sixteen Von Bibers Missa Salisburgensis gezongen. 

Tijdens het afgelopen festival dirigeerde de bevlogen en enthousiaste Béni Csillag de Carmina Burana van Carl Orff. Zie ook de foto's van dit spectaculaire slotconcert in een uitverkochte Philharmonie. Medewerking verleenden onder andere Arthur en Lucas Jussen. Verder werkten mee de slagwerkers van het Radio Filharmonisch Orkest, sopraan Renate Arends, tenor Yves Saelens, bariton Dietrich Henschel, de Cantorij en Kinderkoor van het Muziekinstituut van de Kathedraal St. Bavo en het kinderkoor van Nieuw Vocaal Amsterdam.

Leeraspecten
Iedere edite werkt een professionele dirigent in een gedegen voorbereiding aan de instudering van het werk, aan taal, intonatie en natuurlijk aan ensemblevorming. Er is tijd voor verdieping en achtergrondinformatie over het werk. Professionele (koor)zangers geven vocale coaching voor het ontwikkelen van koor, klank en stemvorming.

De Koorbiënnale biedt:
- een fijne, buiten gewone samenwerking met professionele musici van hoog niveau
- een unieke ervaring
- veel verdieping en kennis betreffende  het in te studeren werk en koorwerk in zijn algemeenheid
- en … bovenal een fantastische periode.

Voor Koorbiënnale 10 is nu nog niet bekend welk werk wordt gezongen. Begin 2019 wordt via de nieuwsbrief dat bekend gemaakt en dan zijn ook de data voor de audities bekend.

Dus wil je op de hoogte blijven van het Koorbiënnale Festivalkoor? 
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief; rechtsboven op deze pagina!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Zomer 2018 is er een extra kans voor het Festivalkoor om deel te nemen aan een zangproject tijdens het Internationale Orgelfestival in Haarlem. Er wordt de Messe solennelle in c van de Fransman Louis Vierne (1870-1937) uitgevoerd. Een werk voor vierstemmig koor en twee orgels. Festivalkoorzangers hebben inmiddels een mail met details over dit extra project ontvangen. Bladmuziek downloaden!