Inschrijving The Public Domain gestart »

2018-11-15 10:00:00

INSCHRIJVEN IS VANAF NU MOGELIJK!!!!

Zoals al eerder aangekondigd vindt tijdens de komende Koorbiënnale een mega zangspektakel plaats, The Public Domain. Iedereen kan mee doen en vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven. Het stuk The Public Domain is geschreven door David Lang voor 1000 zangers. Deze 1000 zangers zijn opgedeeld in secties van 200 zangers, die weer bestaan uit groepen van ongeveer 40 zangers. 

Meer informatie over The Public Domain.

Lees meer »

Tipje van de sluier: nieuwe project Festivalkoor »

2018-11-15 10:00:00

In de eerste festival editie van 2001 was één van de hoogtepunten de uitvoering van de Petite Messe Solennelle van Rossini, door het Nederlands Kamerkoor. Bij de 10e editie keert dit werk terug als uitdaging voor het Koorbiënnale Festivalkoor. De Petite Messe laat een heel verfijnde, en zoals altijd vrolijke Rossini horen. Feestelijk wordt het, vrolijk, uitbundig en meeslepend!

Lees meer »

Zangdag Russische muziek »

2018-11-15 09:00:00

Op zaterdagmiddag 26 januari 2019 duiken we tijdens deze masterclass dieper in het bijzondere repertoire dat het Nederlands Kamerkoor die avond presenteert tijdens het concert Duister Rusland.

De musicoloog en zanger Daniil Sayapin ontdekte uniek notenmateriaal uit de 17e eeuw in Russische archieven. Hij vertelt in deze masterclass over de code die hij heeft moeten kraken om de notatie van de geschriften te kunnen lezen. En je leert meer over de strotsjnoje meerstemmigheid: de voornaamste polyfonische zangstijl van de oude Russische kerkmuziek. Wat maakt deze stijl zo bijzonder en hoe kunnen we die het beste uitvoeren? Uiteraard gaat Daniil met de deelnemers zelf aan de slag.

Hoewel de Grote Panikhida die het Nederlands Kamerkoor die avond brengt, door alleen mannen wordt uitgevoerd, is deze masterclass ook geschikt voor vrouwenstemmen! Er is een vertaler aanwezig tijdens de masterclass en verder is het niet noodzakelijk dat je noten kan lezen of een hele ervaren zanger bent. 

Lees meer »

Vrijwilligers gezocht »

2018-11-15 08:30:00

Voor de 10de editie van dit unieke internationale festival in Nederland voor professionele vocale ensembles zoeken wij enthousiaste vrijwilligers. Niet om mee te zingen (al organiseren we ook van alles voor amateurzangers) maar voor taken als ontvangst en begeleiding publiek en musici, PR, marketing en opbouw. Meld je aan als vrijwilliger en speel een cruciale rol in de logistiek en de goede sfeer van het festival. Niet het belangrijkste naar wél mooi meegenomen: tijdens de Koorbiënnale mag je - naar verhouding tot je inzet - een aantal concerten bezoeken.

 

Lees meer »

Programma